Peach Lemon Cupcakes
Googlade peach lemon och det här receptet kom upp...
Jag tänkte att det kunde vara kul med lite recept med temat PeachLemon eftersom bloggen heter så. Provbakade dem idag, men de blev inte så vackra som synes. Min frostingsmet blev för lös. Har nu ökat på andelen florsocker i receptet så får se om det blir spritsbart nästa gång. Försvinnande goda blev de iallafall...
7 msk rumstemperat margarin
2½ dl socker
2 ägg
2 tsk pressad citron
1¾ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
4 persikohalvor
Lemon Cream Cheese Frosting
200 g cream cheese
50 g margarin eller smör
1 tsk vaniljsocker
3 tsk pressad citron
2 droppar gul hushållsfärg
6 dl florsocker
Sätt ugnen på 180 grader. Ställ 12 veckade muffinsformar i en cupcake'splåt.
Rör socker och margarin pösigt, tillsätt sedan ett ägg i taget. Vispa ihop till en smet. Häll i mjölk, vaniljsocker och citronjuice och blanda ordentligt. Smeten ser lite skuren ut men det är helt okej.
Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och blanda försiktigt i dessa i smeten. Vispa tills den är lätt och fluffig. Fyll muffinsformarna till ¾ och stoppa sedan ner 3-5 bitar av persika i varje. Baka i 20-30 minuter. Låt svalna lite, ta sedan ur muffinsarna ur plåten och låt dem svalna på ett bakgaller.
Blanda cream cheese, smör, vaniljsocker, citronjuice och hushållsfärg. Blanda sedan i florsockret och vispa på låg frekvens med elvisp tills allt är riktigt blandat, höj sedan frekvensen och vispa tills smeten är lätt och fluffig. Garnera gärna med lemon cream cheese frosting i en spritspåse med stjärntyll.