Kycklingbiffar med thai-smak
Ett experiment jag prövade igår som faktiskt blev ganska lyckat...
Biffarna är gluten- och mjölkfria.
1 ägg
1 msk pofibrer
600 g kycklingfärs
2 cm röd peppar hackad
2 cm riven färsk ingefära
1 riven vitlöksklyfta
citronsaft från en klyfta, eller saft från en lime
2 tsk fisksås
salt
peppar
Vispa ägget och häll i pofiber, låt svälla i ca 10 minuter. Blanda i övriga ingredienser. Forma små biffar och stek dem gyllenbruna på medelvärme i en stekpanna. Tänk på att de måste vara genomstekta. Servera med jasmin- eller basmatiris och en god sallad. Jag hade även en citronsås till.
Laktosfri citron- eller limesås
1 burk arla laktosfri créme fraiche 34%
citronsaft från en klyfta eller limesaft från en halv lime
riv gärna ner lite citrusskal också
salta
och söta med lite honung
Kommentarer
Trackback