Laktosfri cheesecake


Eftersom jag är laktosintolerant och älskar cheesecake så har jag försökt få fram ett bra recept. Tycker att jag lyckats ganska bra. Den räcker till 12-14 port. Ugn 180 grader.

10 digestivekex
50 g mjölkfritt margarin

3 ägg
1½ dl socker
1 burk laktosfri kesella
1 ask laktosfri cream cheese
Valfri topping, frukt, bär etc.

Mixa kex och margarin i en matberedare. Tryck ut smuldegen i en bakpappersbeklädd springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i ca 10 min i 180 grader.

Blanda ägg, socker i en matberedare, häll i cream cheese och kesella och blanda ordentligt. Häll smeten i formen och grädda i 35-40 minuter i 150-180 grader tills fyllningen fått färg och stelnat.

Låt kallna i kylskåp, garnera innan servering med färska jordgubbar eller blåbär. Det är också gott att toppa med hjortronsylt eller 3 urgröpta passionsfrukter.

Vill man variera cheesecake'n så kan man också hälla i några båbär eller jordgubbar medan man mixar cream cheese-smeten så den blir svagt blålila eller rosa. Häll sedan i en ½ dl hela blåbär eller hackade jordgubbar.
Jättegott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback