Knäckäpplen



4 röda svenska äpplen (ex Ingrid Marie)
2 dl strösocker
1 msk glykos
1 dl vatten
röd hushållsfärg
4 träpinnar, 10 - 15 cm
dekoreringsströssel eller kokos
En digitaltermometer är ett måste.

Stick in träpinnarna i äpplena. Blanda ihop ingredienserna i en kastrull och koka upp till exakt 162 grader. Blanda i några droppar röd hushållsfärg. Doppa äpplena i sockersmeten och rulla dem därefter i kokos eller strössel. Det går så klart att bara ha sockersmeten som den är. Ställ dem därefter på ett bakplåtspapper och låt dem stelna. När äpplena är klara paketerar man dem i cellofan och knyter om ett fint snöre. Bra som present. De håller i ca två dagar sedan löses knäckytan upp av fukten från äpplet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?
Trackback