Bästa glutenfria pizzadegen


Ett jättebra recept på glutenfri pizza:



1½ dl vatten
1/4 pkt jäst
2 msk rapsolja
1 krm salt
½ krm socker
3½ dl finax glutenfri mjölmix

Värm vattnet till 37 grader, blanda med söndersmulad jäst, socker och salt. Blanda i oljan och mjölmixen. Blanda med elvispens degkrokar i ca 5 minuter. Jäs under bakduk i 30 minuter. Dela degen och platta ut den till två rundlar. Lägg på valfri fyllning och grädda i 250 grader tills fyllningen ser färdig ut (tänk på att brödet inte får någon speciell färg).




Några favoriter i köket





De härliga muggarna från Indiska, bra till soppan.




Den gamla hushållsvågen från min mormor.




Korgen för frukt och grönt och morteln från Sagaform.




"Lätta" laxen


En snabblagad vardagslax att servera med ris eller potatis.



4 laxfiléer
5 dl skivade champinjoner
1 röd paprika, strimlad
10 cm purjolök, strimlad
½ vitlök solo, riven
1 burk créme fraiche
2 tsk grönsaksbuljong pulver
peppar, salt

Lägg filéerna i en ugnsfast form, salta och peppra lite. Fräs champinjonerna, när de är nästan klara riv i vitlöken, blanda. Häll ner paprika och purjolök och fräs en liten stund till. Blanda i créme fraichen och buljongen, låt putra i någon minut. Peppra och salta vid behov. Häll röran över laxen och ställ in i ugnen, ca 200 grader, tills laxen känns klar.